Hesabını ve verilerini silme
Son güncelleme: 10 Ekim 2026
Masalona hesabını ve verilerini istediğin zaman silebilirsin. Silme işlemi geri alınamaz.
Uygulamadan silme
- Hesabın tamamı: Ayarlar → Hesabı sil. Hesabın, çocuk profilleri, kaydettiğin sesler, ses sağlayıcısındaki ses kopyaları, hazırlanan tüm masallar ve destek mesajların silinir.
- Yalnızca verilerin: Ayarlar → Tüm verilerimi sil. Hesabın kalır; çocuk profilleri, sesler ve masallar silinir.
- Yalnızca sesin: Ayarlar → Gizlilik ve veri → Sesimi sil. Ses kaydın, ses kopyası ve o sesle hazırlanan masallar silinir.
- Yalnızca çocuk verileri: Ayarlar → Gizlilik ve veri → Çocuk verilerini sil.
Uygulamaya erişemiyorsan
Hesabına kayıtlı e-posta adresinden cesaapps@proton.me adresine "Hesap silme" konulu bir e-posta gönder. Kimliğini doğruladıktan sonra hesabını ve verilerini en geç 30 gün içinde sileriz ve sana bilgi veririz.
Silinenler ve saklananlar
- Hemen silinenler: hesap bilgilerin (e-posta, giriş bağlantıları), çocuk profilleri, ses kayıtları ve ses kopyaları, hazırlanan masallar, destek mesajları, bildirim ayarları ve hesabına bağlı kullanım kayıtları.
- Yedekler: silinen veriler sunucu yedeklerinden en geç 14 gün içinde çıkar.
- Kısa süre kalanlar: hiçbir hesaba bağlanmamış, yalnızca cihaz kimliği taşıyan kullanım kayıtları en fazla 90 gün; IP adresi içeren sunucu kayıtları en fazla 14 gün; hesabın silindiğini gösteren işlem kaydı (e-posta veya ad içermez) 1 yıl tutulur.
- Ücretsiz paketteki çocuğun adıyla tek masalın aynı telefonda tekrar kullanılmaması için cihaz kimliğinin geri çevrilemez özeti, hiçbir kişisel veri ve hesapla bağlantı olmadan saklanır.
- Paketinin, satın almalarının ve kullanımının bir kaydı (sesin, çocukların veya masalların olmadan; e-posta adresin yalnızca geri çevrilemez bir özet olarak) muhasebe ve vergi yükümlülüklerimiz için ve istersen satın aldığını yeni hesabına geri verebilmemiz için 10 yıl saklanır; kullanım özeti 2 yıl sonra silinir.
- Apple ile giriş yaptıysan, Apple'daki Masalona giriş bağlantın da kaldırılır.
- Aboneliğin App Store veya Google Play üzerinden yönetilir; hesabı silmek aboneliği iptal etmez. Aboneliği mağaza hesap ayarlarından iptal etmelisin.